sawang-sinawang

Bapakku tau kondo marang aku, ‘lé, wong urip kuwi sawang-sinawang, mulo ojo iri’. Lha terus maksudé sawang-sinawang kuwi kepriye? Banjur sing kudu dilakoni kepriye?
Sawang-sinawang kuwi saumpomo diartine nang boso Indonesia ‘cara pandang’. Tulodhone ngene, enek wong tumpakane Ducati 1198, lha wong kuwi nyawang tukang becak turu nglengger nang dhuwur becaké “peh, enaké rek tukang becak kuwi lek turu, koyo ra butuh duwit ae”. Lha si tukang becak yo nyawang wong numpak ducati “peh, enaké wong kuwi, iso numpak motor apik”. Dadine kabeh podo kepengen marang uripé wong liyan.
Kabeh penggawean kuwi ra penak, kabeh rekoso. Mulo ojo banjur ngiri marang wong liyo.
Enek tulodho maneh, “peh kang, uripmu mulyo lan penak, ben dino gur nyekel pulpen karo leptop”. Ora biso mung sakmono ngoleh-ngolehi wong, iso ugo utek-e sing luwih kanggo tinimbang ototé.
Mulo… yo, konco kabeh wis ora usah ngiri marang seduluran, kabeh kuwi mung sawang sinawang.

enek sing durung mudheng po ra?

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: